Kövér László felesége kapott egy járást

Vágólapra másolva!
Járási hivatalvezető lesz január elsejétől Szigetszentmiklóson Bekk Mária, Kövér László házelnök felesége. Bekk Mária jelenleg Tököl jegyzője.
Vágólapra másolva!

Tököl jegyzőjét, Bekk Máriát nevezte ki a szigetszentmiklósi járási hivatal vezetőjének Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter néhány nappal ezelőtt. Bekk Mária, Kövér László parlamenti elnök felesége, ez a házelnök vagyonnyilatkozatából is kiderül - írta a Nol.hu.

Januártól vidéken 175 járási hivatal és a fővárosban 23 kerületi hivatal kezdi meg működését a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeiként. A járási hivatalvezetők az ünnepélyes esküt Budapesten, a Millenárison tették le.

A járás hivatal vezetőket a megyei és fővárosi kormánymegbízottak javaslatára a közigazgatási és igazságügyi miniszter nevezte ki határozatlan időre. A hivatalvezetők kiválasztásánál a kormány korábbi közleménye szerint a cél az volt, hogy szakmailag felkészült, közigazgatásban jártas vezetők kerüljenek a hivatalok élére. Kinevezésük feltétele a felsőfokú végzettség és legalább 5 év közigazgatási gyakorlat - emlékeztet a Nol.hu.