Havi 400 ezret kereshetnek Kövér testőrei

Vágólapra másolva!
Egy rendelettervezet szerint közel háromszorosát kereshetik meg egy átlagos rendőrnek az Országgyűlési őrség tagjai.
Vágólapra másolva!

Nemcsak szép uniformisuk lesz 170 millióból, de szépen is kereshetnek a január elsejével felálló Országgyűlési Őrség tagjai - írja a pénteki Blikk. Akár háromszoros is lehet a különbség egy ugyanazt a feladatkört ellátó kapitánysági rendőr és a Parlamentnél szolgáló kollégája havi fizetése között.

Egy kapitánysági portaszolgálatos kapuőr alig százezres fizetést kap, a Belügyminisztérium honlapjára felkerült rendelettervezet szerint ennek a két és félszeresét is hazaviheti egy parlamenti posztos kollégája, akinek már az alapilletménye is jóval több a jóval magasabb szorzója miatt.

Még jobban járhatnak a vezetőket, például Kövér Lászlót védő tisztek: a jelenleg 38 650 forintos köztisztviselői illetményalap 450 százalékát, azaz 173 925 ezer forintot is kaphatnak alapilletményük feletti pótlékként az úgynevezett Személybiztosító Osztályhoz tartozó őrök. A Blikk szakértője által végzett kalkulációk szerint egy elit testőrtiszt pótlékkal együtt 400 ezer forint feletti bruttót is elkönyvelhet havonta.