Biztonságiak zargatták az MTVA-nál tüntetőket

Vágólapra másolva!
Lebontotta több tucat biztonsági őr csütörtök hajnalban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai székháza előtt demonstrálók több sátrát. A rendőrség viszont közbelépett, több mint harminc biztonsági őrt előállítottak.
Vágólapra másolva!

A Televíziósok és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFFSZ) alelnöke, Nagy Navarro Balázs az MTVA Kunigunda utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatón bejelentette, hogy több tucat biztonsági őr csütörtök hajnalban lebontotta a székház előtt tiltakozók sátrait.

Nagy Navarro Balázs szerint a biztonsági őrök a lakókocsikban tartózkodó demonstrálókat megakadályozták abban, hogy azok a sátorbontást meggátolják. A rendőrség korrektül tette a dolgát, helyszíneltek, információik szerint több mint harminc biztonsági embert előállítottak. Velük szemben a demonstrálók garázdaság, személyi szabadság korlátozása és gyülekezési szabadság megsértése miatt feljelentetést tettek - mondta Nagy Navarro.

A szakszervezet alelnöke szerint nem történhetett volna meg a "támadás", ha a "hatalom" nem adja ahhoz a hozzájárulását. Úgy fogalmazott, hogy Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója "egy báb", ezért Orbán Viktor miniszterelnöktől kérdezik, ki adott utasítást erre. Nagy Navarro elmondta azt is, hogy korábban egy szobor építése, illetve egy kültéri fotókiállítás miatt költöztették át a 374 napja a székház előtt demonstrálókat.

Az MTVA cáfol

Az MTVA közleményt adott ki a tiltakozók sajtótájékoztatója után. Azt írják, hogy szeretnék megvédeni Kunigunda úti gyártóbázisát és a körülötte levő területeket, mind biztonsági, mind esztétikai szempontból. Az MTVA álláspontja szerint a majd egy évig ott demonstrálók jogszerűtlenül foglalták el az A és a B porta előtti füves területet, majd a gyártóbázis előtti útszakaszt. A híresztelésekkel ellentétben a biztonsági őröket nem állították elő, csupán ötfős csoportokban tanúkét hallgatják meg a III. kerületi Rendőrkapitányságon - írják a közleményben.