Fogműtét miatt marad el az Orbán-beszéd a parlamentben

Vágólapra másolva!
Elmarad Orbán Viktor hétfői parlamenti beszéde, mert a miniszterelnök a hétvégi fogászati műtétje miatt nehezen beszél, ráadásul az uniós csúcson sem történt olyan, ami indokolná a napirend előtti felszólalását.
Vágólapra másolva!

Bár az eredeti menetrend szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn felszólalt volna a parlamentben, végül elmarad a beszéd.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtószóvivője az [origo]-val e-mailben közölte: a múlt héten rendezett uniós csúcson nem történtek olyan dolgok az Európai Tanács ülésén, melyek külön miniszterelnöki felszólalást igényelnének a Magyar Országgyűlésben, így Orbán Viktor most nem él ezzel a lehetőséggel. "A miniszterelnök ráadásul a hétvégén komoly fogászati műtéteken esett át, ezért nehezebben is tud beszélni"- áll Havasi levelében.

Orbán még a parlamenti ülés kezdete előtt a járási hivatalok vezetőinek kinevezési ünnepségén tartott beszédet hétfőn. A miniszterelnök a budapesti ünnepségen közölte: a járási hivatalok vezetőinek a polgárok államát kell megtestesíteniük, ők lesznek "az állam emberei". A hivatalvezetőkön múlik, hogy az emberek valóban úgy érezzék, minőségi változás történt a közigazgatásban, és az újjászervezett magyar állam képes betölteni a 21. században tőle elvárt funkciókat - mondta.