Gyanús reptéri taxiszerződések után nyomoz a rendőrség

Vágólapra másolva!
A Budapest Airport és a repteret kiszolgáló Főtaxi szerződései miatt indított nyomozást a rendőrség hűtlen kezelés gyanújával - írja a Népszabadság. A lap szerint a reptérrel korábban szerződésben álló Zóna Taxi volt tulajdonosa tett feljelentést.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a rendőrség a Főtaxi és a Budapest Airport közötti szerződésekkel összefüggésben - írja Fővárosi Főügyészségre hivatkozva a Népszabadság hétfői száma. A lap szerint a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz.

A lap szerint Veres István, a reptérrel korábban szerződésben álló Zóna Taxi volt tulajdonosa a feljelentő. A férfi a lapnak azt mondta, hogy tudomása van gyanús szerződésekről, valamint kifizetett tízmilliókról, amelyeket a reptér a Budapest Airport a legutóbbi taxitenderén győztes Főtaxinak fizet.

Veres, akinek a cégét a Főtaxi ütötte ki a jól jövedelmező reptéri taxibizniszből, azt állítja, hogy a Budapest Airport utastájékoztatás és biztonsági szolgáltatások címén fizet nagy összegeket a Főtaxinak, a szerződések azonban csak egyéb háttérmegállapodások elfedését szolgálják.

A lapnak a rendőrség egyáltalán nem akart nyilatkozni a nyomozásról, Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője pedig azt mondta, nem tud a nyomozásról. Az ügyészség azonban megerősítette, hogy hűtlen kezelés miatt vizsgálódnak.