Orbán Viktor és a brutális kebab

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök a tűzzel játszott péntek hajnalban, amikor csípős szósszal kérte a brüsszeli kebabot.
Vágólapra másolva!

Borzasztóan kimerítő volt a csúcs, megéheztem, úgy éreztem, muszáj ennem valamit, kerestünk egy éjszakai büfét - jelentette ki Orbán Viktor a Blikk fényképes tudósítása szerint, miután "elfogyasztott egy hatalmas török szendvicset péntek hajnalban Brüsszel belvárosában".

A tagállamok vezetői éjszakába nyúlóan tárgyaltak az európai uniós csúcson, és a miniszterelnök nagyon megéhezett a hajnali kettőig tartó megbeszélésen. Orbán Viktor emlékezett, hogy brüsszeli szállodája környékén több, éjszaka is nyitva tartó kebabos van, így arra kérte a sofőrjét, hogy próbáljanak egyet felkutatni - mesélte a delegáció egyik tagja a lapnak.

Orbán a kebabot csípős szósszal kérte, mondván, "úgy az igazi". A Blikk nem volt rest megkérdezni az aktusról dr. Tátrai-Németh Katalint, aki ezt mondta: "Igazából este 8 óra után az ilyen nehéz ételek fogyasztása nem ajánlott, megterheli a gyomrot, zavarhatja a nyugodt pihenést." A szakértő azonban hozzátette, alkalmanként azonban megengedhető az ilyesmi, ha a késő esti órákban megerőltető munkát végez valaki, és fogy az energia.