Leállt a határátkelők informatikai rendszere

Vágólapra másolva!
Minden magyarországi határátkelőhelyen leállt az informatikai rendszer szombat este. Záhonynál kifelé négyórányi sor torlódott fel.
Vágólapra másolva!

Magyarország valamennyi határátkelőhelyén leállt az informatikai rendszer - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese szombat este. A budapesti Liszt Ferenc reptéren is ez a helyzet, de ez a légi forgalmat nem akadályozza - mondta Kovács Viktória.

A szóvivő szerint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEKKH) szakemberei azonnal hozzákezdtek a rendszer javításához. Azokon az átkelőkön, ahogy a forgalom ezt indokolja, "könnyítő intézkedéseket" alkalmaznak, vagyis az átkelés a hiba miatt nem bénul meg - mondta az [origo] érdeklődésére.

A rendőrség honlapjának tájékoztatása szerint ugyanakkor Tompánál, például, szünetel az átkelés a nem uniós állampolgárok számára. Az informatikai probléma miatt Záhonynál a kilépő teherforgalomban négyórás, a kilépő személyforgalomban pedig kétórás várakozás alakult ki.

Ártándon a kilépő teherforgalomban egy óra a várakozási idő, de itt nem nevezték meg az okot. Beregsuránynál a belépő személyforgalomban egy óra a várakozás a forgalom dinamikus növekedése miatt. A határátkelőhelyek többségénél nem jeleznek torlódást.