Tárgyalásra hívták a HÖOK-ot

Vágólapra másolva!
Újabb egyeztetésre hívta csütörtökön délutánra a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnökségét az emberi erőforrások minisztere. A HÖOK elnöke közölte: az egyeztetésre egyelőre nem mennek el, csak az után, ha minden érintettel találkoztak. A szervezet elnöke december 18-át javasolja.
Vágólapra másolva!

A miniszter kedd reggel hívta először megbeszélésre a HÖOK elnökségét. Nagy Dávid, a szervezet elnöke válaszlevelében akkor azt írta: az egyeztetésen nem áll módjukban részt venni. Ennek oka, hogy az oktatásban érintett többi szakmai szervezettel, így a rektori konferenciával, a pedagógus-szakszervezetek és a középiskolás diákok képviselőivel kormányzattal történő minden tárgyalás előtt egyeztetni kívánnak, és álláspontjuk kialakításához szeretnék figyelembe venni az országszerte tartandó hallgatói fórumok véleményét is - fogalmazott Nagy Dávid.

Hozzátette: ugyanakkor örömmel állnak az egyeztetés elé egy későbbi időpontban, hiszen céljuk az oktatás valóban építő jellegű reformjának konszenzusokon nyugvó megteremtése.

Pénteken Balog Zoltán miniszter a Magyar Rektori Konferencia elnökségével egyeztet Pannonhalmán.

Itt olvashat a szerdai budapesti tüntetésről.