Tíz évre visszamenően kivizsgálják a miskolci vezetők háza körüli útépítéseket

Vágólapra másolva!
Tíz évre visszamenően, 2002-től kivizsgáltatja a miskolci Fidesz-KDNP frakció, hogy milyen építkezések történtek a városi vezetők, politikusok lakókörnyezetében. A város két kormánypárti frakcióvezetője tagadja, hogy új út épült volna a város kormánypárti polgármestere, Kriza Ákos háza előtt.
Vágólapra másolva!

A miskolci önkormányzat Fidesz és KDNP frakciójának vezetői szerint nem igazak azok a vádak, amelyek szerint a város kormánypárti polgármestere, Kriza Ákos háza előtt út épült volna - hangzott el a két frakcióvezető szerda esti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióját vezető Kiss János azt mondta, hogy a város polgármesterének háza előtt egyetlen méter aszfalt sem épült. Mind mondta: ezt azért fontos közölni, mert az elmúlt napokban támadás érte Miskolc polgármesterét, "azt állították a vádlók, hogy a polgármester előnyt élvezett, mert a háza előtt leaszfaltozták az utat".

A frakcióvezető szerint a vádlók állításaikat nem ellenőrizték, pedig "annyi dolguk lett volna, hogy elsétálnak a polgármester házához, és vetnek egy pillantást az érintett útszakaszra, (...) a vádlókat az igazság nem is érdekelte".

"Néhány óra alatt kiderült az a szikár és perdöntő tény, hogy a polgármester háza előtt egy méter aszfalt sem épült, a vád összeomlott" - tette hozzá Kiss János.

Múlt héten a Blikk adott hírt arról, hogy a miskolci polgármester háza előtti út aszfaltburkolatot kapott, csakúgy, mint az ugyancsak kormánypárti Zsiga Marcell alpolgármester újonnan vásárolt háza előtti útszakasz is.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján méltatlannak, igaztalannak nevezte azon vádakat, amely szerint a háza előtt azért újították fel, aszfaltozták le az utcát, mert ő a borsodi megyeszékhely vezetője.

A városvezető azt mondta: még nem volt polgármester akkor, amikor a háza előtti utca felújítása megkezdődött.

Molnár Péter, a miskolci önkormányzat KDNP-frakciójának vezetője a szerda esti sajtótájékoztatón azt közölte: a város jegyzőjét felkérik, hogy tíz évre visszamenőlegesen, 2002-től tételesen vizsgálja ki, hogy milyen városi építkezések történtek városvezetők, miskolci politikusok lakókörnyezetében, az összefoglaló jelentés pedig kerüljön fel Miskolc honlapjára.

A fideszes alpolgármester utcájának már befejezett felújítását egyébként - ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk - csak csütörtöki ülésén hagyja majd jóvá az önkormányzat. A városháza állítólag megmaradt pénzből építkezett, a kátyús oldalon lakókat pedig azzal nyugtatták, hogy jövőre tovább épül az út.