Szeszes itallá alakíthatják a Moltól lopott metanolt

Vágólapra másolva!
A jelentős mennyiségű lopott metil-alkoholt valószínűleg üzemanyagként próbálják majd felhasználni a tolvajok, de a szakértők szerint elképzelhető, hogy a lopott alkoholt mérgező szeszes itallá alakítják.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két hétben Bács-Kiskun Megyében a Mol Zrt. telephelyein lévő tárolókból ismeretlen tettesek jelentős mennyiségű, összesen mintegy húszezer liter metil-alkoholt tulajdonítottak el - olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium közleményében. A szakértők szerint nem valószínű, hogy az ellopott - egyébként erősen mérgező - metil-alkoholból a tolvajok szeszes italt vagy más élelmiszert készítenek, valószínűbb, hogy üzemanyagként próbálják majd felhasználni.

Az ügyben még tart a rendőrségi nyomozás, ám annak eredményétől függetlenül szükséges a fokozott óvatosság, ezért Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért felelős államtitkára, országos főállatorvos elrendelte az alkoholos termékek szigorú felügyeletét. Kardeván Endre figyelmezteti az ismeretlen elkövetőket, tartózkodjanak attól, hogy az eltulajdonított alkoholt élelmiszer előállítására próbálják meg felhasználni, mert a remélt nyereség helyett szigorú büntetés lesz a részük.