Pirosnál hajtott a sínekre egy autó

Vágólapra másolva!
Ketten súlyosan megsérültek az autóban, amely a tilos jelezés ellenére hajtott a sínekre. A mozdony megrongálódott, de a vonaton nem sérült meg senki. Cegléd közelében áll a vasúti forgalom.
Vágólapra másolva!

Két ember súlyosan megsérült abban az autóban, amely a fénysorompó tilos jelzése ellenére a sínekre hajtott, és összeütközött a Napfény Intercity vonattal Cegléd és Nyársapát között délelőtt.

Karsay Kornél, az Országos Rendőr-főkapitányság ügyeletese elmondta, hogy a 11 óra körül történt baleset helyszínéről két súlyos sérültet szállítottak kórházba, az ütközés részletei azonban egyelőre nem ismertek, mert a helyszínelés még tart.

A MÁV szerint az autó a két Pest megyei település közötti vasúti átjáróban a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, ekkor ért az átjáróhoz a Szegedre tartó szerelvény is.

A vonaton nem sérült meg senki, a mozdony azonban megrongálódott. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés végéig - várhatóan kora délutánig - Cegléd és Nagykőrös között szünetel a vasúti közlekedés, vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Cegléd-Szeged vonalon átlagosan 20-30 perces késéssel járnak a vonatok.