A kormány szerdán is tárgyal a keretszámokról

Vágólapra másolva!
Hoffmann Rózsa szerint a keretszámokra rábólint szerdán a kormány, de elvileg az is lehetséges, hogy módosít a számokon.
Vágólapra másolva!

A kormány szerdán még foglalkozik a felsőoktatási keretszámokkal - írta a Népszabadság kedden, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár információja alapján. A lap tudósítójának kérdésére az államtitkár elmondta: a keretszámokra rábólint szerdán a kormány, de elvileg az is lehetséges, hogy módosít a számokon.

Az állami ösztöndíjas keretszámok 2010-2012 között 56 ezerről 31 750-re csökkentek, a 2013-as tanévben pedig csupán 10 480 diák részesül állami finanszírozásban, miközben a részösztöndíjasok száma 2013-ban 46 330 lesz.

A lapnak nyilatkozó kormányzati szereplők szerint a felsőoktatás finanszírozásának átalakítása döntéskényszer volt, hiszen a rendszer pazarló, a diplomák nem piacképesek a világszínvonalú cégek elvárásaihoz képest.

A Népszabadság idézi az ATV-nek nyilatkozó Pokorni Zoltánt, aki azt mondta: nem ildomos ilyen radikális lépést tenni két hónappal a jelentkezési határidő előtt. A Fidesz alelnöke, a parlament oktatási bizottságának elnöke a keretszám csökkentését túl durvának és túl gyorsnak nevezte.

itt