Paneltűz miatt menekültek a tetőre

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy tízemeletes panelház egyik nyolcadik emeleti lakása hétfőn reggel a főváros XV. kerületében, a Nyírpalota utcában - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t, hozzátéve, hogy több, a tetőre menekült lakót emelőkosaras autókkal hoztak le.
Vágólapra másolva!

Kisdi Máté elmondta, hogy a tűz a panelház nyolcadik emeletének egyik kétszobás lakásában keletkezett, eddig tisztázatlan körülmények között, a tűz kicsapott a folyosóra, megperzselve több szomszédos lakás bejárati ajtaját.

A ház három felső emeletének lakásaiból a füst miatt a nagy erőkkel kivonult tűzoltók minden lakót lekísértek az utcára, és közülük három embert kellett enyhébb fokú füstmérgezés miatt ellátniuk, míg a lakás tulajdonosát a mentők kórházba szállították.

Több lakó a tetőre menekült a lángok és a füst elől, közülük négyet emelőkosaras daruval hoztak le, míg mások a szomszédos ház tetőajtaján a lépcsőházon keresztül mentek le tűzoltók segítségével az utcára.

Kisdi Máté az [origo]-nak hozzátette, a kimenekített lakókat melegedőbusz várta a ház aljában, de délelőtt fél 11-re már visszatérhettek a lakásukba . Tájékoztatása szerint két lakás károsodott még a kigyulladton kívül, de a ház nemrég felújított szigetelése nem vezette tovább a tűzet, és a szellőztető rendszer sem szállította a házon belülre a füstöt.

A tűzoltók a legmagasabb, ötös kiemelt fokozatú riasztással vonultak a helyszínre, ami azt jelenti, hogy több mint tíz tűzoltójármű és többtucatnyi tűzoltó avatkozott be a helyszínen.