Azt hazudta, egymillióért szerez gyilkost

Vágólapra másolva!
Egy társkeresőn ismert meg egy kecskeméti férfi egy nőt, aki azonban nem akart tőle semmit. A férfi meg akarta ölni a nőt, majd később öletni, de aki bérgyilkost szerzett volna neki, feldobta. A rendőrséget értesítő közvetítőt most csalással gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Emberölés bűntettének előkészülete miatt emelt vádat a megyei főügyészség egy kecskeméti férfi ellen, aki holtan akarta látni ismerősét - írja a Baon.hu. A bérgyilkos-közvetítő azonban becsapta. A pénzt átvette, de ölni vagy ölésre valakit felbérelni nem állt szándékában, és a gyilkosságot nem is szervezte meg. Így ő csalás miatt kerül a vádlottak padjára.

Dr. Gyugyi Csilla, a megyei főügyészség szóvivője a nem mindennapi vádiratot ismertetve elmondta: S. T., a per elsőrendű vádlottja az idén februárban egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy nővel, a későbbi sértettel. Néhányszor találkoztak, ám a nő közölte a vádlottal, hogy sem komoly, sem baráti kapcsolatot nem kíván kialakítani vele.

A vádirat szerint a férfi nem tudta elfogadni a nő döntését, ezért elhatározta, hogy megöli a sértettet. Májusban Budapestre utazott, hogy a terve megvalósításához fegyvert vásároljon. Egy pesti férfival találkozott, aki felajánlotta, hogy 70 ezer forintért szerez neki egyet. S. T. ekkor elmondta azt is, hogy a volt barátnőjét akarja megölni, ahhoz kell a fegyver - nyilatkozta a szóvivő.

A másodrendű vádlott, V. L. a pénzt átvette, majd rövid idő múlva egy zacskóba csomagolt játék pisztolyt adott át a kecskeméti férfinak. Azt is jelezte, hogy pénzért mindent el tud intézni, így tud olyan embereket, akik egymillió forint ellenében hajlandók a nőt megölni.

S. T. otthon vette észre, hogy nem éles lőfegyvert kapott, ezért visszament Budapestre. Újra találkozott fővárosi ismerősével, és a vádirat szerint megegyeztek abban, hogy S. T. kifizet egymillió forintot, V. L. pedig megszervezi a sértett meggyilkolását. Később S. T. a nőre vonatkozó adatokat és pénzt is adott a "közvetítőnek", végül a "munkadíj" utolsó részletének átadása során elfogták.

"V. L. másodrendű vádlottnak nem állt szándékában a megegyezés szerinti emberölés megszervezése, elkövetése, ezért semmit nem tett annak érdekében, hogy S. T. kérését teljesítse. Viszont S. T. szándékát kihasználva őt tévedésbe ejtette és kárt okozott neki" - jelentette ki dr. Gyugyi Csilla.