Drágább lesz a sikló, a libegő

Vágólapra másolva!
Az infláció mértékével emelkednek a libegő, a sikló és a nosztalgiajáratok menetdíjai a fővárosban - közölte a BKV Zrt. hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A társaság jelezte: az érintett járatokat és a BKV múzeumait a társaság saját bevételeiből üzemelteti, s ez a tarifaemelés nem tévesztendő össze a Fővárosi Közgyűlés október végi, közösségi közlekedésre vonatkozó díjemelésével.

A siklóra egy menetjegy 1000, egy menettérti jegy 1700 forintba fog kerülni jövőre, míg a gyermekjegy és a kedvezményes menetjegy ára 600, oda-vissza 1100 forint lesz.

A libegő esetében 850 forintba fog kerülni egy teljes árú menetjegy, a menettérti pedig 1400 forint lesz. A kedvezményes jegy 550, a kedvezményes menettérti 800 forintba kerül majd.

A nosztalgiajáratokra 500 forintért lehet teljes árú jegyet váltani, a gyermekjegyért pedig 300 forintot kell fizetni. A siklón, libegőn és nosztalgiajáratokon 3 éves kor alatt díjmentesen lehet utazni, s a 3 év alatti gyermekek ingyen mehetnek be a BKV múzeumaiba is. A társaság közgyűjteményeiben január 1-jétől 350 forint lesz a felnőtt, 280 forint a diák és nyugdíjas belépő.