Csúszhat a Kossuth tér átépítése

Vágólapra másolva!
Miután a Kossuth tér átépítésének egyik kivitelezője, a ZAÉV visszalépett, csúszhat a projekt 2014-re tervezett befejezése - írja a Napi Gazdaság hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az idén már biztosan nem kezdődik el a Kossuth tér átépítése, a kivitelezésről szóló tárgyalásokat ugyanis eredménytelennek nyilvánította a Steindl Imre Programiroda - írja a Napi Gazdaság. Korábban úgy volt, hogy az átépítés még a nyáron megkezdődik.

A lap információja szerint a Steindl Imre-program azért csúszik, mert a ZÁÉV Zala megyei építőipari társaság visszalépése miatt a zárt pályázatot meg kell ismételni. A zártkörű pályáztatás mellett az szólt, hogy a projekt nemzetbiztonsági szempontból kiemelt beruházásnak minősül, ezért szupertitkos. A beruházást így csak olyan cégek végezhetik, akik átmentek az előzetes nemzetbiztonsági szűrésen.

Az összesen 20 milliárd forintba kerülő Steindl-program első, 14 milliárdos része a Parlament körüli tér átépítését, a mélygarázs és a látogatóközpont építését, valamint a dunai korzó átalakítását foglalja magában.