Már csak Somogyban kötelező a hólánc

Vágólapra másolva!
Baranyában javult, Bács-Kiskun és Csongrád megyében viszont továbbra is kritikus a hóhelyzet. Láncot csak a 67-es út egyik szakaszán kell feltenni.
Vágólapra másolva!

Baranya megyében egyre több utat sikerült járhatóvá tenni, így a 6-oson Mecseknádasd és Pécsvárad, illetve a 67-esen Antalszállás és Bőszénfa között már nem kötelező a hólánc használata. Továbbra is előírás viszont a 67-es út egyik Somogy megyei szakaszán, a pár száz fős Simonfa falu közelében, az udvari határátkelőhelynél pedig nem hajthatnak át a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherautók Horvátországba. Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 226-os kilométernél egy kamion csúszott az árokba, a műszaki mentés idejére a külső sávot lezárták.

Továbbra is akadnak járhatatlan útszakaszok az Alföldön, de sehol sem írták elő hólánc használatát. A 43-as út Makó - Apárfalva - Nagylak közötti szakaszán illetve az 55-os úton, Csávoly és Baja között elakadt kamionok miatt áll a forgalom, Makó felül pedig Maroslelére és Kövegyre sem lehet eljutni a hóátfúvások miatt. Maroslelénél az alsóbbrendű utak közlekedési káosza miatt az M43-as autópálya lehajtóját is le kellett zárni.