Vágólapra másolva!
Téves diagnózis nyomán távolították a bal mellét, a korrekciós műtét során pedig egy gumidarab maradt benne véletlenül egy budapesti nőben - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A napilapnak a nő elmondta, hogy egy 2006-os szűrővizsgálaton diagnosztizáltak a bal mellében egy rákos daganatot, ám később kiderült, hogy csak egy mészszemcse volt. A Blikk beszámolója szerint az eltávolítást követő korrekciós műtétet végző másik orvos gumikesztyűjének egy darabját felejtette a nő mellében az implantátum behelyezése során. Ez úgy derült ki, hogy a nő emlője begyulladt, és több helyen ki is lyukadt. A gennyedző sebből lövellt ki egy benne felejtett gumidarab, amely a nő szerint a sebészkesztyű egy darabja volt.

Az asszonyt ezek után megműtötték, kitisztították az emlőjét, amelynek nagy része elsorvadt a gyulladástól, ezért további műtétekkel lehetett csak helyrehozni - írja a lap. Az első plasztikai sebész ugyan visszaadta a nőnek a hibásan végzett operáció árának egy részét, de a hiba miatt szükséges további műtétek költsége a nőre hárult.

A Blikknek nyilatkozó igazságügyi orvosszakértő szerint a testben felejtett gumicsík vérmérgezést, ezáltal halált is okozhatott volna. A félrediagnosztizált, majd pedig rosszul megműtött nő a daganatos műtétet végző kórháztól és a plasztikai sebésztől is nagy összegű kártérítést követel jogi úton.