A föld alá bújt a TEK elől egy gyanúsított

Vágólapra másolva!
Zsarolás gyanúsítottjait fogta el Szabolcsban a rendőrség, amely a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérte az akcióhoz. A keresett férfiak egyike a házának nappalija alatt kialakított, földbe vájt rejtekhelyre bújt a rendőrök elől.
Vágólapra másolva!

Egy kölcsönügylet során hatmillió forintot, illetve ötvenezer amerikai dollárt vitt magával négy felfegyverkezett férfi Hajdúszoboszlóról még novemberben; a gyanúsítottakat pénteken fogta el a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Vezendi Jánosné rendőr őrnagy ismertetése szerint a kisvárdai sértett férfi egy hajdúszoboszlói ismerősének a házában akarta lebonyolítani a kölcsönügyletet november 25-én. Az házban folyt egyeztetésük közben azonban négy, botokkal és késekkel felfegyverkezett férfi jelent meg, a sértett kölcsönnek szánt készpénzét magukkal vitték azzal, hogy megvizsgáltatják a bankjegyek valódiságát.

A 43 éves kisvárdai férfit nem bántalmazták, de félelmében nem mert tiltakozni a pénz elvitele ellen. Később, amikor a házban lévők nem figyeltek rá, kiszaladt autójához, majd bejelentést tett a helyi rendőrkapitányságon.

A nyomozás során azonosított négy szabolcsi zsaroló közül ketten az általuk korábban elkövetett bűncselekményeknél fegyvert használtak, ezért elfogásukhoz a rendőrség a TEK segítségét kérte - mondta a szóvivő. A gyanúsítottak közül az egyik férfit letöltendő börtönbüntetése miatt is körözték, őt a bevetési egység tagjai a házának nappalija alatt kialakított, földbe vájt rejtekhelyén találták meg.

A 33 és 56 év közötti gyanúsítottakat előállították és kihallgatták, ellenük zsarolás gyanújával indult eljárás, valamint indítványozták előzetes letartóztatásukat. A banda ötödik, hajdúszoboszlói tagját, akinek a házában megkötötték volna a kölcsönügyletet, még keresik - tette hozzá Vezendi Jánosné.

Az ügyről a rendőrség honlapján, itt talál további részleteket, valamint egy videót az elfogásról. A videón áltszik, hogy a nappaliban a padlószőnyeg alatt volt elrejve az üreg bejárata.