Egynapi munkáért fizetett hárommilliót a BKV

Vágólapra másolva!
Még a szerződés megkötésének napján elkészített tanulmányért hárommillió forintot fizetett a BKV Zrt. - derült ki azokból az iratokból,  amelyeket a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai ellen folyó per tárgyalásán ismertettek.
Vágólapra másolva!

A Pont EZ Kft.-vel 2007. november 14-én létrejött szerződés értelmében november 15-ig kellett elkészíteni A BKV Zrt. a közösségi közlekedés javításáért - A pozitív imázs kialakításának lehetőségei, eszközei a sajtóban című 30 oldalas tanulmányt - hangzott el a Kecskeméti Törvényszéken a BKV Zrt. és négy gazdasági társaság közötti szerződések ismertetésekor.

A vádirat szerint a cég november 15-én már be is nyújtotta a bruttó hárommillió forintról kiállított számlát és a teljesítésigazolást, amely szerint a 40 oldalas tanulmányt 2007. november 14-én - a szerződéskötés napján - bemutatták és elfogadták.

Az ismertetett szerződések szerint a BKV Zrt. 2006. január 1. és 2010. március 8. között 155,4 millió forintot utalt át a Well Reklám Kft.-nek több szerződés ellenértékeként. A per december 11-én a tizenkettedrendű vádlott kihallgatásával folytatódik. A vádirat szerint a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes által létrehozott és vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak.