Simicska-hirdetés miatt kirúgta lapkiadóját Szombathely

Vágólapra másolva!
A város közgyűlése azonnali hatállyal felbontotta a szerződést az önkormányzati lapot kiadó céggel, mert egy "Orbán és Simicska szétlopják az országot!" szövegű hirdetés jelent meg a lapban.
Vágólapra másolva!

Sürgősséggel vette napirendjére Szombathely fideszes többségű képviselő-testülete a Savaria Fórum (SaFó) önkormányzati hetilap kiadójával történő azonnali szerződésbontást csütörtökön egy MSZP-s hirdetés miatt - írja a Magyar Narancs. A szocialisták által fizetett politikai hirdetésben ez állt: "Orbán és Simicska szétlopják az országot!" - írja a lap.

A szombathelyi közgyűlés szerint az önkormányzati lapot kiadó Promed Média Szolgáltató Kft. a hirdetés megjelentetésével súlyosan megszegte az önkormányzattal kötött szerződést. A közgyűlés arra a pontra hivatkozik, amely előírja, hogy "a médiaszolgáltatónak az általa közzétett médiatartalomban tiszteletben kell tartania az emberi méltóságot".

"A hirdetésben foglaltak mások személyhez fűződő jogainak sérelmével járhatnak, így az előterjesztő álláspontja szerint sajtótörvényi előírásokkal is ellentétes" - áll a Puskás Tivadar (KDNP) polgármester által jegyzett előterjesztésben.

Marton Zsolt fideszes alpolgármester szerint pedig nincs helye egy Szombathely nevét, címerét a címlapján viselő lapban olyan hirdetésnek, amely valakit bűncselekmény elkövetésével vádol meg - írta a Magyar Narancs.