Újabb jobbikos képviselő mondott le

Vágólapra másolva!
Rozgonyi Ernő kilép a Jobbik-frakcióból és függetlenként folytatja a parlamenti munkát, de még nem indokolta meg döntését. Vona Gábor pártelnök szerint arról van szó, hogy egy idős ember elfáradt, ugyanakkor a Jobbik kéri vissza a mandátumát. A kedden lemondott Bödecs Barnabás helyét pedig Suhajda Krisztián Bács-Kiskun megyei borász veszi át.
Vágólapra másolva!

Rozgonyi Ernő kilépett a Jobbik parlamenti frakciójából, és független képviselőként folytatja tovább. Távozását Latorcai János (KDNP) jelentette be az Országgyűlés plenáris ülésén, Rozgonyi egyelőre nem kommentálta a hírt.

Vona Gábor a Jobbik elnöke közleményben reagált a döntésre. "A hatalmas, embert próbáló harcban vannak veszteségek, árulások, dezertálások. Rozgonyi Ernő esetében arról van szó, hogy egy idős ember elfáradt, nem bírta tovább a pártra és ezáltal rá is nehezedő nyomást. Döntése meglepetésként ért mindnyájunkat, együttműködési készséget egyáltalán nem mutatott, a mai frakcióülésen nem jelent meg, külön kérésemre sem kívánta képviselőtársainak szemébe nézve indokolni döntését" - írja a párt elnöke. A Jobbik Országos Elnöksége egyhangú döntésével egyúttal felszólította Rozgonyi Ernőt a mandátuma visszaadására.

Délután a Jobbik közölte, hogy a párt elnöksége szerdán egyhangúlag úgy döntött, hogy a listán soron következő Suhajda Krisztiánt, a párt Bács-Kiskun megyei elnökét kéri fel a képviselői munkára, aki azt vállalja is. Suhajda Krisztián 36 éves, kétgyermekes borász. A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2003-as alakulása óta aktív tagja a pártnak. Jelenleg a Bács-Kiskun megyei közgyűlés tagja, azt a mandátumát azonban átadja.

Kedden Bödecs Barnabás mondott le parlamenti mandátumáról. Korábban azt jelentette be, hogy kilép a Jobbik frakciójából, szerdán azonban visszavonta ezt a döntését, hogy a Jobbik delegálhasson a helyére képviselőt. Ő lesz Suhajda Krisztián.

A parlament 2010-es megalakulása óta Bödecs Barna a negyedik és Rozgonyi az ötödik képviselő, aki elhagyta a Jobbik frakcióját: Pősze Lajost 2010-ben, Endrésik Zsoltot 2012 áprilisában zárták ki a frakcióból, Lenhardt Balázs pedig 2012 novemberében lépett ki a képviselőcsoportból, amely Bödecs Barna kilépésével 43 fősre csökken.

A kilépések hátteréről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.