A Mátrában esett a legtöbb hó

Vágólapra másolva!
Az FKF munkagépei egész éjjel tisztították a főváros útjait, különösebb fennakadást sehol nem okozott a havazás. A legtöbb hó a Mátrában esett, a Kékesen már 24 centis a hótakaró.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) tájékoztatása szerint a kedd éjszakai műszakban 54 szóró munkagéppel mintegy 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési úthálózatot takarítottak le.

Az éjfél körül kezdődött havazás miatt a fő- és közösségi közlekedési úthálózaton, a hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz és egészségügyi intézményekhez, valamint a lakosság ellátását biztosító logisztikai bázisokhoz vezető mellékutakon hajnalig eltakarították a havat, így a közösségi közlekedés rendben elindult. Közlésük szerint a hó vastagsága hajnalban a budai oldalon 10,5 centiméter, a pesti városrészben ennél kisebb volt. A mellékutak megtisztítását csak a havazás megszűnését követően, napközben tudják megkezdeni.

Az Útinform tájékoztatása szerint az országban mindenhol fagypont feletti a hőmérséklet, tehát jeges útszakaszokra nem kell számítani. A Dunántúlon elolvadt a hó, az utak inkább nedvesek, latyakosak. A Tiszántúlon és az északkeleti megyékben még havazik, de ez sehol nem okoz fennakadást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján a legtöbb hó a Mátrában esett, Kékestetőn például 24 centis a hótakaró. Sok hó esett a Bükkben is, Bánkúton 18 centis, Bükkszentkereszten 15 centis a hótakaró. A Met.hu radarképe szerint jelenleg az északkeleti országrészben havazik, az ország többi részén száraz, borult idő van.

A nap folyamán többnyire borult lesz az ég, napközben a Dunántúlon elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Kora délutánra 0 és +5 fok közé melegszik a levegő. Többfelé megélénkül az északnyugatira forduló szél. Késő estére általában 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.