Lemondott egy jobbikos képviselő

Vágólapra másolva!
Bödecs Barnabás parlamenti mandátumáról is lemondott. Távozását személyes indokokkal magyarázta.
Vágólapra másolva!

Kilépett a Jobbik frakciójából Bödecs Barnabás országgyűlési képviselő - erősítette meg az [origo] információját a Jobbik sajtófőnöke. Pál Gábor az [origo]-nak nem árult el részleteket a kilépésről.

Bödecs Barnabás délután közleményben jelentette be, hogy december 5-ei hatállyal kilép a Jobbik frakciójából és visszaadja a képviselői mandátumát is. "Ezekre a nehéz döntésekre személyes indokok vezettek, amelyeket nem kívánok részletesebben megindokolni" - olvasható a távozó képviselő közleményében.

A parlament honlapján a képviselő neve mellett az áll, hogy december 4-ig a Jobbbik frakciójának tagja, december 5-től pedig független képviselő.

A Jobbik-frakcióból távozó képviselő közölte, hogy a továbbiakban is támogatni fogja az ellenzéki pártot. "Köszönöm a nemzeti párt szavazóinak, hogy az elmúlt két és fél évben a Nemzet Templomában, a magyar országgyűlésben képviselhettem őket, s köszönöm jobbikos képviselőtársaimnak a sok közös küzdelmet és győzelmeket, amelyeket együtt értünk el" - írta a politikus.

Bödecs Barnabás mandátumának betöltéséről a Jobbik országos elnöksége dönt.

November elején Lenhardt Balázs is elhagyta a párt parlamenti frakcióját, akkori közleményében Vona Gábor pártelnök kibékíthetetlen stratégiai nézetkülönbséggel indokolta. Lenhardt annyit mondott: a viszony megromlásában közrejátszott, hogy befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett Szegedi Csanád ellen.

A parlament 2010-es megalakulása óta Bödecs Barna a negyedik képviselő, aki elhagyta a Jobbik frakcióját: Pősze Lajost 2010-ben, Endrésik Zsoltot 2012 áprilisában zárták ki a frakcióból, Lenhardt Balázs pedig 2012 novemberében lépett ki a képviselőcsoportból, amely Bödecs Barna kilépésével 43 fősre csökken.