Lőszert tartott a lakásán Biszku Béla

Biszku Béla távozik a II. kerületi Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből, tárgyalás 
2012. szeptember 10
Vágólapra másolva!
Meggyanúsították Biszku Bélát, hogy engedély nélkül tartott otthon lőszert. Az 1956-os forradalom utáni megtorlást belügyminiszterként irányító férfit eddig csak ötvenes években történt bűnpártolással és háborús bűntettel gyanúsították meg.
Vágólapra másolva!

Engedély nélkül tartott vadásztöltényeket a lakásán Biszku Béla, emiatt az ügyészség megalapozottan gyanúsítja lőszerrel való visszaéléssel a volt belügyminisztert - tájékoztatott Ibolya Tibor megbízott fővárosi főügyész.

A közlemény szerint Biszku Béla - eddig ismeretlen időpontban - 11 sörétes vadásztöltényt szerzett be, amelyeket a Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyészei által a szeptember 10-én tartott házkutatáskor is a lakásán tartott.

Forrás: MTI/Marjai János
Biszku Béla távozik a II. kerületi bíróság épületéből

A nyomozás során kirendelt igazságügyi fegyverszakértő szakvéleményében megállapította, hogy a gyanúsított lakásán lefoglalt vadásztöltények lőszernek minősülnek. Biszku Bélának erre nem volt engedélye, így azokat jogosulatlanul tartotta magánál. A Budapesti Nyomozó Ügyészség kedden közölte az újabb gyanúsítást Biszku Bélával.

A volt belügyminisztert szeptemberben vette őrizetbe a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az 1956-os sortüzekkel kapcsolatban háborús bűntettel, október elején a rendőrség akkori túlkapásai miatt pedig bűnpártolással is meggyanúsították. Először lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el vele szemben, majd házi őrizetbe került. Ezt enyhítette októberben a bíróság ismét lakhelyelhagyási tilalomra.

A Biszku ellen felhozott eddigi gyanúkról és hátterükről itt olvashat összefoglalót.