Baseballütővel fenyegették az uzsorások Ruttner Györgyöt

Vágólapra másolva!
A családját sem érezte már biztonságban, ezért fordult a rendőrséghez az uzsorások által szorongatott sztárügyvéd, Ruttner György.
Vágólapra másolva!

Többször is megfenyegették az uzsorások Ruttner Györgyöt - írja a Blikk kedden. A többek között Damu Roland és Stohl András perével országos ismertséget szerző ügyvéd nemrég feljelentést tett az uzsorások ellen a rendőrségen, miután megelégelte, hogy több mint félmilliárd forintot fizetett ki hitelezőinek, akik korábban 172 millió forintot adtak neki kölcsön.

Ruttner a Blikknek elmondta, hogy az uzsorások azt ígérték neki, hogy tönkreteszik a karrierjét, és baseballütővel verik szét az irodáját, ha nem fizet. Az ügyvéd kezdett aggódni a családja biztonságáért is, ezért fordult a rendőrséghez.

Ruttner szerint az egyik hitelezője, V. István még a kétéves börtönbüntetése közben is képes volt az uzsorakamatokat kint lévő élettársa, R. Erzsébet közreműködésével rendre bevasalni rajta. Az ügyvéd szerint az uzsorások még mindig úgy vélik, hogy több mint 100 millió forintnyi letéttel tartozik nekik, ezért ő felajánlotta, hogy a maradék pénzt évi 10 százalékos tisztességes kamattal visszaadja, de az alku így nem köttetett meg. Ruttner állítása szerint többször is havi 13 millió forintot fizetett ki az uzsorásoknak.