Bajnait érdekli az MSZP ajánlata

Vágólapra másolva!
Kész tárgyalóasztalhoz ülni a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Egyesület az MSZP-vel arról, hogy a baloldali pártok és szervezetek együttes erővel leváltsák az Orbán-kormányt 2014-ben.
Vágólapra másolva!

Nyitottak és készek tárgyalóasztalhoz ülni a Haza és Haladás Egyesület képviselői az MSZP-vel - írja a Népszabadság.

A lap keddi számában azt írja, hogy az MSZP elnöke a napokban jelentette be, hogy tárgyalásokat kezdeményeznek a demokratikus ellenzéki pártokkal és szervezetekkel az Orbán-kormány leváltása érdekében.

Első körben nyolc szervezetnek küldtek együttműködési ajánlatot. A kezdeményezésre az Árok Kornél vezette SZEM és a Schmuck Andor elnökölte MSZDP már igent mondott, a Bajnai Gordon irányította Haza és Haladás pedig kedden küldi el kedvező válaszát - írja a Népszabadság.

Az MSZP azt szorgalmazza, hogy a demokratikus pártok és szervezetek 2013 első négy hónapjában a szakpolitikai javaslataikról tárgyaljanak, majd a programok egyeztetése után szeptemberig közösen készüljenek fel a regisztrációs kampányra. Mesterházy Attila elképzelése szerint ez vezethet el ahhoz, hogy 2013 végén az együttműködésben részt vevők közös jelölteket és közös listát állítsanak a választásokra.