Hatvanmillió forintot ad a kormány családbarát képzésekre

Vágólapra másolva!
Pénzjutalmas pályázatot hirdetett a kormány a fiatalokat célzó párkereső, házasságra felkészítő és családbarát képzéseknek, valamint azoknak is, amelyek a nők fokozottabb társadalmi szerepvállalását szolgálják. Összesen hatvanmillió forintot osztanak szét olyan egyesültek, egyházak és sajtótermékek között, amelyek népszerűsítik ezeket a témákat.
Vágólapra másolva!

Pályázatot hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális-, Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkársága megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet "Családbarát közgondolkodás népszerűsítése a nők és férfiak közötti harmonikusabb együttműködés elősegítése" címmel.

A pályázattal elsősorban az olyan, 12-26 éves korosztálynak szóló képzési programokat kívánják támogatni, amelyek felkészítik a fiatalokat a társas kapcsolatokra, a párválasztásra, a házasságra és a családalapításra. Ezen kívül pályázhatnak a szülőtámogató, valamint a családi egészségfejlesztő programok, és azok a közösségi programok és rendezvények is, amelyek célja a házasság és a család értékének felmutatása. Ezekre a programokra a 60 milliós keretösszegből 45 millió forint jut.

A maradék 15 millió forintból olyan programokat, képzéseket kívánnak támogatni, amelyek a nők és a férfiak társadalmi egyenlőségét, a nők közéleti, társadalmi szerepvállalásának elősegítését, valamint az egyedülálló idős nők támogatását szolgálják.

A pályázatra elsősorban képzésekkel, foglalkozásokkal, előadássorozattal lehet jelentkezni, de pályázhatnak cikksorozatok írói, és műsorkészítők is. Egy pályáztra legfeljebb 800 ezer forintot fizetnek ki, a támogatást nem kell visszafizetni. Saját forrás nem szükséges, a nyert összeget helyiség- és eszközbérletre, rezsiköltségre, előadók és trénerek díjazására, utazási költségeikre, kommunikációs és nyomdaköltségekre, hirdetési költségekre, nyomdai költségekre, és műsorkészítésre lehet fordítani, továbbá 100 ezer forint alatti új tárgyi eszközök vásárlására. Aki előzőleg már nyert támogatást hasonló programokra, az nem pályázhat.

A pályázatokat kizárólag elektronikus formában lehet benyújtani, de előzetes regisztráció is szükséges a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet honlapján. A beadási határidő 2013. január 7., az eredményhirdetést 2013. február 20-án tartják.

A szociális államtitkárság idén nyáron az egymás mellett legalább 40 éve kitartó házastársakat és az összetartó közösségeket is pénzjutalmas pályázattal csábította. Ezzel egy időben a több családdal közös nyaralást tervezőket is pénzzel támogatta a kormány a Pihenjünk közösen pályázattal. Tavaly év végén pedig az Életút nevű pályázatot hirdették ki, amelyre az életük fontos eseményeit bemutató esszékkel pályázhattak az idős résztvevők.