Még az idén készen lesznek az Őrség irodái

Vágólapra másolva!
Összesen tíz lakásból december 21-ig kialakítják az Országgyűlési Őrség irodáit a főváros V. kerületében. A reprezentatív feladatokat is ellátó biztonsági személyzet január elsején áll munkába.
Vágólapra másolva!

A 2013. január 1-jén megalakuló Országgyűlési Őrség használja majd azokat az irodákat, amelyeket egy a kezelésében lévő V. kerületi ingatlanban alakíttat ki az Országgyűlés Hivatala - derül ki a parlamenti sajtószolgálatnak az MTI megkeresésére hétfőn adott válaszából.

Az MTI az után fordult tájékoztatásért a sajtószolgálathoz, hogy a parlamenti honlapon a napokban közzétették: a hivatal vállalkozási szerződést kötött a Fővárosi Építő Zrt.-vel több mint 85 millió forint értékben a Parlamenthez közeli Balassi Bálint utca 1-5. szám alatti ingatlan 10 lakásának irodákká alakításáról.

A sajtószolgálat közölte, a Balassi utcai épület az Országház építése óta az Országgyűlés Hivatala kezelésében van, az átalakítással érintett - egyébként 27-91 négyzetméteres, összkomfortos - lakásokat az Országgyűlés Hivatalának dolgozói használták bérleti szerződés alapján.

A lakásokból 24 irodát, közlekedő- és szociális helyiségeket alakítanak ki mintegy 900 négyzetméteren. A munkálatok a hivatal tervei szerint december 21-éig elkészülnek.

Az átalakítás legfontosabb eleme az, hogy a különálló lakásokból komplett irodacsoport jön létre az épület két emeletén - tájékoztatta az Országgyűlés Sajtószolgálata az MTI-t.

Az Országgyűlési Őrség Kövér László házelnök kezdeményezésére január elején áll majd fel, hogy legyen egy olyan, reprezentatív feladatokat is ellátó biztonsági személyzet, amely akár a mentelmi joggal rendelkező renitens képviselők ellen is felléphet, ha szükséges, testi kényszert is alkalmazhat. Bérezésükre több mint 2,1 milliárdot különítettek el a jövő évi költségvetésben, és fizetésük az országos átlagkeresetnek közel a duplája, több mint 400 ezer forint lesz.