Tűz pusztított két családi házban Pest megyében

Vágólapra másolva!
Érden és Tökölön is kigyulladt egy családi ház vasárnap. Sérülés nem történt, az érdi ingatlan lakhatatlanná vált.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt és kiégett egy-egy lakóház Érden, illetve Tökölön vasárnapra virradóra. Az ingatlanokban senki sem sérült meg - közölte Spitz Alexandra, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Az érdi Ruca utcában éjfél előtt lobbantak fel a lángok egy 120 négyzetméteres családi házban, majd a tűz a 60 négyzetméteres melléképületre is átterjedt, és ott két gázpalack felrobbant. A házban lakó öttagú család időben kimenekült, senki sem sérült meg. Az érdi tűzoltók meg tudták akadályozni, hogy a lángok a szomszédos házra is átterjedjenek, de a teljes terjedelmében égő épület teteje beszakadt, a ház lakhatatlanná vált. A tűz a vegyes tüzelésű kazán környékén keletkezhetett - tette hozzá Spitz Alexandra.

Hajnalban egy másik Pest megyei településre, Tökölre riasztották a szigetszentmiklósi tűzoltókat, ott egy 100 négyzetméteres, vályogfalú családi ház gyulladt ki. Vélhetően a hálószobában rosszul elnyomott cigarettacsikk okozhatta a bajt. A ház kiégett, a benne lévő két embernek nem esett baja. Rokonok fogadták be őket - mondta a megyei katasztrófavédelmi szóvivő.