Máris ellopták a karácsonyi díszkivilágítást Jászberényben

Vágólapra másolva!
Ötven darab, LED-es kültéri világító füzért és hozzájuk tartozó trafókat loptak el az önkormányzat garázsából. A kár több millió forint.
Vágólapra másolva!

Ellopták a Jászberény központjának karácsonyi díszvilágítását biztosító izzókat és a hozzájuk tartozó berendezéseket, pótlásuk több millió forintba került.

A jászberényi önkormányzat városüzemeltetési irodájától kapott bejelentés szerint betörtek egy, a helyhatóság tulajdonában lévő garázsba, és elloptak ötven LED-es kültéri világító füzért és a hozzájuk tartozó trafókat - közölte a Jászberényi Rendőrkapitányság. A lopással négymillió forint kárt okoztak az önkormányzatnak - tette hozzá a főhadnagy.

Szabó Tamás polgármester az Új Néplapnak elmondta: két év alatt folyamatosan vásárolták meg az izzókat, amelyeket több éven át szerettek volna használni. Most gyorsan pótolni kellett a füzéreket, ami ismét több millió forintba került. Az önkormányzat kétszázezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít nyújt az ellopott tárgyak felkutatásához.