Tarlós: Lesz béren kívüli juttatás a BKV-nál

Vágólapra másolva!
A főpolgármester szerint még karácsony előtt kifizetik a BKV dolgozóinak az elmaradt béren kívüli juttatások egy részét. A BKV-nál egymás után alakulnak a sztrájkbizottságok.
Vágólapra másolva!

Tarlós István szerint karácsony előtt kifizetik a BKV dolgozóinak az elmaradt béren kívüli juttatások egy részét. "Dolgozóktól, munkásoktól nem engedek pénzt elvonni" - mondta a főpolgármester az M1 Ma reggel című műsorában, de hozzátette: tudomásul kell venni, hogy a cég milyen állapotban van.

Csütörtökön a BKV egyik szakszervezete újabb sztrájkbizottságot hozott létre, és december elejére kilátásba helyezte az összevont sztrájk lehetőségét.

Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke csütörtökön azt mondta, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége után ők is sztrájkbizottságot hoztak létre, mert a csütörtöki tárgyaláson sem közeledtek az álláspontok a kollektív munkaügyi vitában felsorolt témakörökben. A szakszervezeti vezető egységes sztrájkot helyezett kilátásba, amelynek legkorábbi időpontja a jövő hét második fele. A dolgozóknak már ki kellett volna fizetni a bérköltség megtakarításából származó összeget, és a cafeteria összegéről is meg kellett volna állapodni november közepén.

A szakszervezetek a munkahelyek védelme, a tervezett létszámcsökkentés elkerülése érdekében, a buszkiszervezések munkavállalókra vonatkozó hatása, valamint a műszaki állapotok miatt kezdeményeztek munkaügyi vitát a BKV vezetőségével.