A 4-es metróra is jók az Alstrom-kocsik

Vágólapra másolva!
A szovjet metrókocsik után az új Alstrom-szerelvények is hiba nélkül tettek egy utat a 4-es metró alagútjában. Pénteken megérkezik az a szerelvény is, aminek négyezer tesztkilométert kell lefutnia az új metróvonalon. 
Vágólapra másolva!

A szovjet metrószerelvény után péntekre virradó éjjel az Alstom járművével is kipróbálta a 4-es metró pályájának egy szakaszát a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - közölte a központ pénteken a Facebook-oldalán.

A már vizsgával rendelkező francia Alstom-szerelvényt a 2-es metró vonaláról irányították a 4-es vonalra, a Kelenföldi pályaudvar és a Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszon futott végig. A pályateszt része a pénteken Magyarországra érkező M4-es Alstom-vonat december végén kezdődő tartampróbájára való felkészülésnek. A sikeres teszt feltétele a végleges típusengedély kiadásának, ezt a francia gyártó szerelvényének februárig kell megszereznie.

A szovjet Ev-szerelvény után az Alstom-metrókocsik alatt is hiba nélkül teljesített a pálya és az áramellátási eszközök rendszere, így a napokon belül Magyarországra érkező szerelvény megkezdheti a négyezer kilométeres hatósági tartampróba teljesítését a következő hetekben.