Rendőri vezetőket mentettek fel

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem közölték, hogy pontosan miért mentettek fel a tisztségéből november elsejétől egy megyei bűnügyi vezetőt és egy rendőrkapitányt.
Vágólapra másolva!

Zala megye rendőrfőkapitánya november 1-jei hatállyal felmentette tisztségéből Lenti eddigi rendőrkapitányát, Árkovics József alezredest. Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az mondta: csütörtöktől a lenti kapitányság vezetésével a mostanáig Keszthelyen szolgáló Vajda Gábor alezredest bízta meg Fülöp Valter megyei rendőrfőkapitány. A sajtófőnök annyit közölt még: hétfőn adnak ki sajtóközleményt a változásról, de hozzátette, hogy a főkapitány elégedett volt Árkovics József eddigi munkájával.

Szintén november elsejei hatállyal mentette fel és helyzete rendelkezési állományba Fekete Miklós ezredest, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóját - a megyei rendőrfőkapitány, Farkas József ezredes javaslatára - Hatala József altábornagy, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetője. A megürült posztra Szakács László alezredest nevezték ki.

Az országos rendőr-főkapitány ugyancsak november elsejei hatállyal megbízta Szabó Zoltán alezredest - eddigi bűnügyi osztályvezető és kapitányságvezető-helyettest - a Szolnoki Rendőrkapitányság vezetői feladatainak ellátásával - mondta a megyei rendőrség sajtószóvivője.