Mégsem csökkentik az özvegyi nyugdíjakat

Vágólapra másolva!
A parlament hétfőn elfogadta Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter indítványát, amely visszavonja az özvegyek járadékának csökkentésére vonatkozó határozatot, így továbbra is annyi pénzt kapnak a férjük nyugdíja utána, mint eddig.
Vágólapra másolva!

Nem csökken a felére az özvegyi nyugdíjuk azoknak, akik rokkantsági, illetve rehabilitációs ellátásban részesülnek, korábban pedig szociális járadékot kaptak - döntött hétőn a parlament Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter indítványáról.

Az Országgyűlés egy júliusban elfogadott törvényben rendelkezett arról, hogy aki a tavalyi év végén házastársa jogán özvegyi nyugdíjban, valamint rendszeres szociális járadékban részesült, és most rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást kap, annak özvegyi nyugdíját szeptember 1-jétől a felére csökkentik. Az akkor szintén Balog Zoltán javaslatára elfogadott jogszabályt most megváltoztatták, rögzítve, hogy a nyugdíjcsökkentés nem hajtható végre, az erről szóló határozatokat vissza kell vonni.

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János korábban azt mondta, hogy jogalkotási hiba történt, a személyi felelősséget a nyugdíjbiztosítónál és a minisztériumban is vizsgálják.