Örmények tüntettek a washingtoni magyar nagykövetség előtt

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban élő örmény közösség több tagja tüntetést szervezett a washingtoni magyar nagykövetség elé - írja a News.am örmény híroldal. A demonstrálók az ellen tiltakoztak, hogy Magyarország kiadta az azeri baltás gyilkost, aki egy örmény katonatársát ölte meg.
Vágólapra másolva!

Hiába vártak magyarázatot az Egyesült Államokban élő örmények a magyar nagykövetségtől arra, hogy miért adta ki a kormány az azeri gyilkost Azerbajdzsánnak - írja a News.am örmény híroldal.

Az oldal szerint az amerikai örmények háromórás tüntetést tartottak a washingtoni magyar nagykövetség előtt, miután megtudták, hogy az azeri elnök kegyelemben részesítette és szabadon engedte a baltás gyilkost, akit Magyarországon életfogytiglanra ítéltek.

Péntek este az örmény elnök közölte, hogy megszakítja Magyarországgal fenntartott diplomáciai kapcsolatait Örményország. Az örmény elnök szerint népe ezt nem bocsátja meg a magyaroknak. A jereváni konzulátust péntek este tüntetők megdobálták, és az épületről letépték a magyar zászlót.