A rendőrség lefoglalta Vizoviczki vagyonát

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet szerint a rendőrség lefoglalta Vizoviczki László érdekeltségeit, zár alá helyezésükről a bíróság fog dönteni. A bűnszervezet vezetésével gyanúsított Vizoviczki panasszal élt a lépés ellen.
Vágólapra másolva!

A rendőrségi korrupciós botrányban bűnszervezet vezetésével gyanúsított Vizoviczki László négy érdekeltségét foglalta le az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) - írja a Magyar Nemzet meg nem nevezett forrásokra hivatkozva.

A lap szerint a vállalkozások bűnügyi zár alá vételéről a bíróság dönt majd. Az érintett cégek közül a Dokk Kft., a Lipótvárosi Kft., a Base-1 Kft. a vállalkozó százszázalékos tulajdonában van, a CT Invest Ingatlanfejlesztési Kft.-ben pedig 1,25 százalékos a részesedése. A KNYF eljárására a rendelkezési jogot korlátozza, ami azt jelenti, hogy a vagyonzárlat bíróság általi elrendeléséig a cégeket nem lehet eladni vagy zálogba helyezni. Az üzletek azonban addig zavartalanul működhetnek, s azok nyeresége továbbra is a tulajdonost illeti meg - tájékoztatta a lapot Nagy Gábor, V. László ügyvédje.

A biztosítási intézkedésnél a vállalkozások nem forgalmi, hanem névértékükön kerülnek be a dokumentumokba. Vizoviczki panasszal élt az intézkedés ellen - írja a lap, amely szerint ügyvédje szerint Vizoviczki határozottan visszautasította azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint korábban üzleti kapcsolatban állt a Spanyolországban nemrég elfogott Magyar Róberttel, a fekete seregként ismert bűnszervezet tényleges életfogytiglanra ítélt vezetőjével. (A Vizoviczki-ügyről itt olvashat részletesen.)