Megint van áram az újpesti panelekben

Vágólapra másolva!
Visszakapcsolták az áramot a hét érintett lépcsőházban a főváros IV. kerületében, miután Újpest önkormányzata kiegyenlítette a mintegy 4,5 millió forintnyi tartozást - tájékoztatta az önkormányzat pénteken az MTI-t.
Vágólapra másolva!

A szolgáltató a hét közepén a közös területeken, vagyis a lépcsőházakban, a liftekben, a menekülő-útvonalakon szüntette meg az áramszolgáltatást; az eset több mint négyszáz háztartást érintett.

A közlemény szerint a kialakult helyzet súlyos élet- és balesetvédelmi kockázatot rejtett, mivel a lakók áramszolgáltatás hiányában nem tudtak közlekedni. A polgármester emiatt kérte, hogy az Elmű-Émász a vonatkozó törvénynek megfelelően haladéktalanul intézkedjen az élet- és balesetveszély elhárításáról és a vagyonvédelemről.

Azt írták: Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere szerint a helyzetre vonatkozó jogszabályok nem "koherensek", emiatt országgyűlési képviselőként indítványt nyújt be, amelyben kezdeményezi a módosításukat, valamint azt, hogy az önkormányzat segítséget nyújtson ahhoz, hogy hasonló eset ne történhessen meg.

Az áram nélkül maradt panelekben készített hétfői videoriportunkat itt nézheti meg.