Bevetnék a hadsereget a francia drogháborúban

Vágólapra másolva!
Két fiatal drogdílert is Kalasnyikovval végeztek ki az utcán Marseille-ben, a helyiek a hadsereg segítségét kérik.
Vágólapra másolva!

A katonaság bevetése is felvetődött Marseille-ben, mivel folytatódtak a kábítószer-kereskedő bandák közötti véres leszámolások. Az elmúlt hat napban két fiatalt lőttek le a francia nagyvárosban a nyílt utcán kalasnyikov gépkarabéllyal. Csak a hadsereg tudja felvenni a harcot a bandák tűzerejével - mondta szerdán Samia Ghali szocialista párti szenátor, a földközi-tengeri kikötőváros egyik kerületének polgármestere.

A francia kormány nevében a belügyminiszter és a védelmi miniszter is elutasította a fölvetést, de szeptember 6-án válságtanácskozást tartanak a tengerparti városban kialakult helyzetről. A tervek szerint elfogadnak egy cselekvési tervet.

A csütörtökön lelőtt fiatalember kábítószer eladásából élt. Éppen pirosat jelző lámpánál várakozott autójával a város északi részén, amikor lelőtték. Nagyjából 30 töltényhüvelyt találtak a gyilkosság helyszínén. Négy nappal korábban egy másik fiatalt lőttek agyon Marseille-ben. Idén eddig 19 halálos áldozatot követeltek a drogbandák közötti leszámolások a dél-francia nagyvárosban és környékén.