Szeptember közepéig lehet strandolni Budapesten

Vágólapra másolva!
Szeptember közepéig majdnem minden nagyobb strand nyitva tart Budapesten, a Dagály a hónap végéig várja a vendégeket. Idén nyáron 1,2 millió vendégük volt.
Vágólapra másolva!

Szeptember közepéig tartanak nyitva a fővárosi strandok, amelyeket fokozatosan, az időjárás függvényében zárnak majd be - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK). A Római, a Pünkösdfürdői és Csillaghegyi Strandfürdő szeptember 10-ig tart nyitva, a többi meleg vizes standfürdő, azaz a Palatinus, a Csepeli és a Paskál Strandfürdő az időjárás függvényében, de legkésőbb szeptember 16-án zár be. A Dagály Fürdő nyári területe szeptember 30-ig lesz nyitva, ugyanakkor a hullámmedence szeptember 2-án üzemel az idényben utoljára.

A budapesti strandok kitűnő eredménnyel zárták az idei nyári szezont, 33 százalékkal nőtt a vendégek száma az előző év hasonló időszakához képest. A BGYH 13 fürdőjét több mint 1 millió 200 ezren keresték fel, a vendégek fele kifejezetten a strandokat választotta. A legnépszerűbb strandok a Dagály (185 ezer látogató), a Palatinus (174 ezer látogató) és a Római (66 ezer látogató) voltak.

A 2013-as strandszezonra több mint hatszáz millió forintot fordítanak majd fejlesztésre, felújításra. A tervek szerint megújul a Palatinus és Római Strand csúszdarendszere, felújítják a Palatinus Fürdő termálmedencéjét, számos strandon kerékpártárolókat alakítanak ki, valamint árnyékolják a gyermekmedencéket.