Gyertyával tapogatóznak az áram nélkül maradt újpesti lépcsőházakban

Vágólapra másolva!
Sötétbe borult hét újpesti lakóház lépcsőháza, miután a be nem fizetett villanyszámlák miatt a szolgáltató kikapcsolta az áramot. A kerületi polgármester szerint a lépés törvénytelen volt.
Vágólapra másolva!

Hét lépcsőház maradt áram nélkül a főváros IV. kerületében, miután az áramszolgáltató lekapcsolta az áramot a lakóházakban - jelentette csütörtök este Wintermantel Zsolt újpesti polgármest. A politikus szerint a szolgáltató a közös területeken, vagyis lépcsőházakban, liftekben, menekülő útvonalakon szüntette meg az áramszolgáltatást, feltehetőleg közműdíj-tartozás miatt.

Az eset több mint négyszáz háztartást érint. Wintermantel szerint a kialakult helyzet balesetveszélyes, az ablak nélküli, sötét lépcsőházakban nem lehet közlekedni, sokan pedig gyertyákkal próbálnak világítani, ami tűzveszélyes. A polgármester ezért felszólította az ELMŰ-ÉMÁSZ-t, hogy a vonatkozó törvénynek megfelelően intézkedjen az élet- és balesetveszély elhárításáról.

Boros Norbert, a Budapesti Elektromos Művek (ELMŰ) kommunikációs igazgatója azt közölte, hogy a közös képviselő hónapok óta nem fizeti a számlát az érintett házakban. Amint a számlát kiegyenlítik, visszakapcsolják az áramot - tette hozzá.