Pert nyert Gyurcsány a plágiumügyben

Vágólapra másolva!
Helyreigazításra kötelezte a bíróság a Hír TV-t Gyurcsány Ferenc plágiumügye kapcsán bemutatott egyik műsora miatt. A "Pancsolt bor" című adás az ítélet szerint hamisan keltette azt a látszatot, hogy Gyurcsány felhasználta volna volt sógorának diplomamunkáját a sajátjához.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc pert nyert a Hír TV ellen a plágiumvád ügyében - közölte a Demokratikus Koalíció kedden. A DK szerint a bíróság ítéletében helyreigazításra kötelezte a televíziót a "Pancsolt bor" című műsor miatt, amelynek készítői azt állították, hogy Gyurcsány Ferenc 1984-ben írott főiskolai szakdolgozata plágium.

A DK közleménye szerint a helyreigazítási kötelem mind az eredeti adásra, mind annak (esetleg más címen bemutatott) ismétléseire vonatkozóan. A bírósági ítélet szerint a műsor azt a hamis látszatot keltette, hogy Gyurcsány Ferenc plagizált, vagyis hogy szakdolgozatában jogsértő módon használta föl volt sógorának, Rozs Szabolcs diplomamunkájának egyes részleteit.

A Pécsi Tudományegyetem májusban jelentette be, hogy lezártnak tekinti Gyurcsány Ferencnek a 28 évvel ezelőtt a Janus Pannonius Tudományegyetem (JPTE) Tanárképző Karára benyújtott diplomamunkája ügyében indított vizsgálatot, miután sem megerősíteni, sem cáfolni nem lehetett, hogy a volt miniszterelnök diplomamunkája plágium lett volna.