Házkutatást tartottak a TF-en a diplomabotrány miatt

Vágólapra másolva!
Rendőrök jelentek meg délután a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Karán - írja a Hvg.hu. A lap szerint a rendőrök az egyik fideszes képviselő fiának diplomabotránya miatt szimatoltak, és kihallgatták a dékánhelyettest is.
Vágólapra másolva!

Rendőrök tartottak házkutatást kedd délután és este a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán - írja saját értesüléseire hivatkozva a Hvg.hu. A lap szerint a rendőrség Lasztovicza Jenő fideszes politikus gyermekének diplomabotránya ügyében hallgatta ki az oktatási dékánhelyettest és a tanulmányi osztály vezetőjét: előbbit egy előadásról hívták ki a civil ruhás nyomozók, utóbbit pedig a meghallgatásra berendelték az egyetemre.

A lap meg nem erősített egyetemi forrásokból úgy tudja, hogy a rendőrök még este is az egyetemen tartózkodtak. A nyomozók a hivatalos iratokon túl személyes levelezéseket is áttekintenek és begyűjtenek - írják.

A kérdéses ügyben azért folyik nyomozás, mert a gyanú szerint a testnevelési kar két hallgatója úgy vette át július közepén diplomáját, hogy az államvizsga előtt a két egyetemistának összesen 15 jegye hiányzott az abszolutóriumhoz. Az egyik érintett hallgató egy sportügyekben illetékes fideszes politikus, Lasztovicza Jenő fia. Az ügyben befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával tettek feljelentést ismeretlenek a BRFK-n, ahol vizsgálatot indítottak.