Háromszáz kiló marihuánát talált a NAV

Vágólapra másolva!
Félmilliárd forint értékű drogot próbált átcsempészni a határon egy macedón férfi. A kamion pótkocsijának aljába rejtette, lebukott.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 286 kilogramm, mintegy 580 millió forint feketepiaci értékű marihuánát foglaltak le egy üresnek jelzett teherautóból Röszkén - közölte a NAV szóvivője szombaton az MTI-vel.

Suller György Attila tájékoztatása szerint pénteken egy macedón állampolgárságú férfi egy macedón rendszámú kamionnal jelentkezett belépésre. A jármű a fuvarokmányok alapján árut nem szállított.

A NAV pénzügyőrei a kockázatelemzés alapján döntöttek a jármű röntgenvizsgálata mellett, a röntgenkép elemzésekor a pótkocsi aljában a kábelszállító dobban eltérő sűrűségű anyag látszott. A szigorított ellenőrzésnél a pénzügyőrök azt tapasztalták, hogy a jármű padlózatát cementtel felszórták, ezzel próbálva elrejteni a pótlólag beépített takarólemezt. Miután azt eltávolították, 260, barna ragasztószalagba tekert csomagban, összesen 286 kg marihuánagyanús anyag került elő.

A megközelítőleg 580 millió forint feketepiaci értékű, kábítószergyanús anyagot és az átalakított járművet, valamint a sofőrt a NAV pénzügyőrei átadták a rendőrség munkatársainak, ahol a macedón állampolgárságú féri ellen kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

A közlemény kitér arra is, hogy az idén már másodszor találnak több száz kilogrammnyi kábítószert Röszkén, mert januárban egy szintén macedón férfi próbált Magyarországra becsempészni 353 kg marihuánát.