Megtévesztette a betegeket a szívgyógyszer

Vágólapra másolva!
Eltérő név szerepelt egy szívgyógyszer csomagolásán és dobozán, és ez több beteget is megtévesztett. A gyógyszergyártói szövetségek vizsgálatot kezdeményeztek, a forgalmazó szerint a GYEMSZI írta elő az újracsomagolást.
Vágólapra másolva!

25-26 ezer doboz olyan szívgyógyszer került a patikákba, amelyeknél más volt a név a dobozon, és más a belső buborékcsomagoláson - írta a Népszabadság. A Nebacop nevű gyógyszer kibontás után Nebivolol Heumann 5 mg Tablettenre változott.

A Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetsége és az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete felügyeleti eljárást kezdeményezett a forgalmazó ellen. Példátlannak nevezték az esetet, amely veszélyezteti a gyógyszer biztonságos alkalmazását.

A Népszabadság információi szerint voltak olyan betegek, akik visszavitték a gyógyszert, mert nem hitték, hogy az van a dobozban,a mit az orvosok felírtak a vérnyomásukra, mások hamisítványnak vélték a készítményt.

A gyógyszer forgalmazója áprilisban az egészségbiztosító vaklicitjén nyert, így neki kell ellátnia a közgyógyellátott betegeket. A Nebacopot 15 ezer ilyen beteg szedi. A cégnek azonban az újság szerint beszerzési gondjai támadtak, végül Németországból szerezte be a gyógyszert. A cég ügyvezetője az újságnak azt mondta, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) szakemberei írták elő a gyógyszerek újracsomagolását, azaz, hogy magyar feliratú dobozba rakják át a tablettákat.