Fegyveres rablásba futott bele az [origo] riportere - hárman teperték le a támadót

Vágólapra másolva!
Fegyverrel próbált meg kirabolni egy ékszerüzletet egy férfi Budapesten a XIII. kerületben pénteken kora délután. Az [origo] riportere alig néhány perccel a támadás után járt arra. Kiderült, hogy egy közeli étterem pincérje és két vendége ártalmatlanította a rablót, akit aztán mentő vitt el.
Vágólapra másolva!

Alig néhány perccel azután járt az [origo] riportere a Hollán Ernő utcában, hogy fegyveres rablási kísérletet hiúsított meg egy pincér és két vendég. Mint munkatársunk a helyszínen megtudta, egy férfi két fegyverrel ment be egy ékszerboltba péntek kora délután, feltehetően azért, hogy kirabolja. Ezt a közelben lévő étterem teraszán üldögélők közül többen is észrevették, hárman be is mentek utána.

Fotó: Dull Szabolcs [origo]

Egyikük az étterem pincére volt, és vele tartott két vendég. A pincér pár perccel az eset után az [origo]-nak azt mondta, hallották, hogy valaki ki akarja rabolni a boltot, és amikor bementek utána, látták, hogy két fegyver van nála, "az egyik egy hangtompítós pisztoly ". A rabló éppen ráncigálta az eladót, amikor a pincér odament hozzá. "Áthajítottam a pulton, és utána letepertük a földre hárman" - mondta.

Egy szemtanú a kirakatüvegen keresztül látta, hogy a rabló fegyvert fog az eladóra. "Agyon akarta lőni" - mondta az [origo]-nak. A pincér nem gondolt arra, hogy megsérülhet, pedig látta, hogy a rablónak fegyverei vannak. "Ha rám lő, akkor biztos elgondolkodom ezen."

Fotó: Dull Szabolcs [origo]

A rendőrök negyed háromkor érkeztek a helyszínre, és pár perccel később mentő vitte el a rablót, aki két fegyvertartó tokot viselt az oldalán. Információink szerint a fején sérült meg. A rendőrök elkerítették az üzlet környékét, ahol jelenleg is zajlik a helyszínelés és a szemtanúk meghallgatása.