Egy másik ügy miatt kapott börtönt a pécsi késelő

Vágólapra másolva!
Nem kellett előzetes letartóztatásba helyezni azt a férfit, aki a hétvégén Pécsen szúrt halálra egy biztonsági őrt, miután pénteken reggel egy másik ügyben súlyos testi sértés miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélték.
Vágólapra másolva!

Nem volt szükség a múlt szombati halálos pécsi késelés gyanúsítottjának előzetes letartóztatására, mert a férfit pénteken, meghallgatása előtt egy órával egy másik bűnügy miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A rendőrség F. Lászlót gyanúsítja azzal, hogy szombaton Pécs egyik belvárosi szórakozóhelyén, szóváltást követően megszúrta a vendéglátóhely 21 éves biztonsági őrét, aki a helyszínen meghalt. A gyanúsítottnak a szökésben ismerőse és annak rokona segített. A férfi napokig egy kertvárosi lakásban húzta meg magát, szerdán este fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársai.

A többszörösen büntetett gyanúsított kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy konfliktusba keveredett a sértettel, ez vezetett a tettlegességig. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Erről délelőtt tíz órakor döntött volna a Pécsi Városi Bíróság, de nem került rá sor.

A Pécsi Törvényszék ugyanis még reggel helybenhagyta az F. Lászlóra testi sértés miatt korábban kiszabott egy év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést, és elrendelte egy azt megelőző, tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésről szóló határozat végrehajtását.

A 41 éves férfi 2010 márciusában egy nagykozári sörözőben kártyanyereményen összeveszett ismerősével, akit súlyosan bántalmazott. Mivel tettét egy felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, azt a büntetését is le kell töltenie.