Előzetesben az M3-ason balesetet okozó nő

Vágólapra másolva!
A bíróság elutasította az óvadékfizetésre vonatkozó kérelmet, és előzetes letartóztatásba helyezte azt a szlovák nőt, aki kedden az M3-as autópályán három halálos áldozatot követelő balesetet okozott.
Vágólapra másolva!

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Bíróság csütörtökön azt a szlovák állampolgárságú, 35 éves nőt, aki az M3-as autópályán kedd hajnalban három ember életét követelő balesetet okozott - közölte Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

Hozzátette, a bíróság a szökés, illetve az elrejtőzés veszélye miatt döntött az előzetes letartóztatás elrendelése mellett, miután elutasította az óvadékra és a házi őrizetre vonatkozó védői indítványt.

Eddig nem tett vallomást

Tóth M. Gábor, a nő ügyvédje a Blikknek azt mondta, a balesetet okozó nő sem a helyszínen, sem a szerdai kihallgatáson nem tett vallomást. "A kirendelt szakértők feladata lesz megállapítani, mi okozta a tragédiát. Lehetett ez akár műszaki hiba, akár egy másik autó szabálytalansága, de természetesen lehetett ügyfelem hibája is" - fogalmazott az ügyvéd, aki elmondta azt is, hogy a gyanúsításban nincs szó kábítószerről, csak alkoholos befolyásoltságról.

A lap szerint a dúsgazdag szlovák nőt meglátogatták a rokonai, akik hajlandóak lennének óvadékot fizetni, egy feltétellel, ha az előzetes letartóztatás egyetlen indoka a szökés elkerülése. Az elsődleges vizsgálatok szerint a szlovák nő ittas volt, amikor kedd hajnalban az M3-as autópályán belerohant az előtte haladó kocsiba, amely kiégett, hárman meghaltak, egy utas pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett. A szlovák nő könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.