Felavatták az M0-ás kibővített szakaszát

Vágólapra másolva!
Ünnepélyesen is átadták az M0-ás M1-es és M6-os közötti bővített szakaszát, amelynek kivitelezése közel 11 milliárd forintba került. Jövő nyárig elkészül az M5-ösig tartó szakasz.
Vágólapra másolva!

Gyorsabb és biztonságosabb lesz a forgalom az M0-ás körgyűrű M1-es és M6-os autópálya kétszer 3 sávosra bővített szakaszán - közölte a Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára csütörtökön a sztrádaszakasz csütörtöki ünnepélyes átadásán.

A 6,6 kilométeres autópályaszakasz bővítését a Colas-Hungária végezte el közel 11 milliárd forintért. Az államtitkár közölte azt is, hogy jövő nyárra lesz kész a folytatás az M5 autópályáig. A további rész két szakaszra bomlik: az egyik az M6 és az 51. számú út közti 11 kilométeres szakasz, amely 34,8 milliárd forintba kerül, ez tartalmazza a Duna-hidakat is. A másik szakasz ennek a folytatása az M5 autópályáig, de új nyomvonalon, tehát az nem szélesítés. Az új szakasz az M0 déli szektor jelenlegi végénél éri el az M5-öt.

Az új szakaszon, az M7 és az M6 között már július óta halad a forgalom, most csak az ünnepélyes átadás volt. A Tópark-projekt külön lejárót épített az M1 autópályáról, de ezt a fejlesztő a leálláskor befejezetlenül hagyta. Ezért az M0 a szélesített pályán csak az M7 autópályától járható jelenleg, de a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tárgyal a Tópark fejlesztőjével a befejezésről.