Ittas volt az M3-ason balesetet okozó nő

baleset, két autó karambolozott az M3-as autópályán, ahol az egyik autó kigyulladt és  hárman bennégtek
Vágólapra másolva!
Az elsődleges szakértői vélemény szerint alkoholt fogyasztott az a szlovák nő, aki kedden hajnalban balesetet okozott az M3-ason - mondta az [origo]-nak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A balesetben az előtte haladó kocsi, amelybe belerohant, kiégett, hárman meghaltak, egy utas pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett. A rendőrség szerdán kezdeményezi a sofőr előzetes letartóztatását. A vezető egy szlovák napilap szerint egy volt miniszter lánya.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 35 éves szlovák állampolgárságú nőt, aki kedden hajnalban három halálos áldozatot követelő balesetet okozott az M3-as autópálya 44. kilométerénél - mondta az [origo]-nak szerdán Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség szerdán kezdeményezni fogja a vezető előzetes letartóztatásba helyezését is - mondta a rendőrségi szóvivő, aki hozzátette, hogy az elsődleges toxikológiai szakértői vélemény alátámasztotta azt a gyanút, hogy a nő fogyasztott alkoholt a baleset előtt. A szóvivő a személyes adatokra hivatkozva nem árulhatja el, hogy mennyit ivott a sofőr.

Kedden hajnalban egy szlovák rendszámú BMW vezetője feltehetően elaludt a volánnál, és nekiment az előtte haladó Fiat Puntónak, amely az ütközés miatt a szalagkorlátnak hajtott, majd kigyulladt. A Fiatban hárman bennégtek, a kocsiból egy ember még időben ki tudott mászni, ő másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

A Blikk úgy tudja, hogy a Fiatban két középkorú házaspár utazott, a feleségek testvérek voltak. Az egyik asszony élte túl a balesetet, viszont a rendőrségi szóvivő szerint életveszélyes állapotban van, testének 80-90 százaléka megégett, és jelenleg is az Állami Egészségügyi Központban kezelik. A szlovák nő viszont könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
Képek a baleset helyszínéről, kattintson a fotóra!

A vezető anyja bocsánatot kért

Egy szlovák napilap, a Novy cas értesülései szerint a balesetet okozó autót egy volt miniszter lánya vezette. A hirek.sk hírportál azt írja, hogy a sofőr Vladimir Meciar volt szlovák kormányfő közlekedési miniszterének, Alexander Rezesnek a lánya.

Szerda délután a sofőr anyja Eva Rezesová közleményt adott ki, amelyben nagy szerencsétlenségnek és tragédiának nevezte a balesetet, és az egész család nevében mély együtérzését fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak és bocsánatukat kérte a tragédiáért. "Nagyon sajnáljuk a történteket. Lányom kész arra, hogy teljes egészében vállalja a felelősséget és a tragédia következményeit" - olvasható a közleményben.